Спортинг (Лисабон) отстрани Арсенал на осминафиналите на Лига Европа. Втората среща между португалците и

...
Спортинг (Лисабон) отстрани Арсенал на осминафиналите на Лига Европа. Втората среща между португалците и
Коментари Харесай

Спортинг изхвърли Арсенал след дузпи

Спортинг (Лисабон) отстрани Арсенал на осминафиналите на Лига Европа. Втората среща сред португалците и водача във Висшата лига приключи 1:1, откакто първият мач бе завършил при 2:2. Гранит Джака откри резултата в 19-ата минута, а Педро Гонсалвеш - Поте изравни след фантастично осъществяване в 62-ата минута. Нов гол не падна в продълженията и се стигна до дузпи, при които играчите на Спортинг бяха безгрешни, а Габриел Мартинели направи единствения пропуск, предава Спортал.

Микел Артета даде отмора на някои от главните си играчи, а Габриел Жезус започна като титуляр за първи път от ноември. Наставникът му се на наложи да прави две насилствени смени в първите 20 минути, като Томиясу и Салиба получиха травми. На фона на тези условия " артилеристите " изиграха слаб мач за техните стандарти, а португалците се показаха чудесно на " Емиратс ". Чак в продълженията Арсенал вдигна равнището и стигна до няколко положения, като измежду тях беше греда на Тросар от отлична позиция.

Спортинг стоеше чудесно в първите минути на " Емиратс ". Португалците имаха интервали, в които владееха топката за по-дълго, и демонстрираха, че не са пристигнали в Лондон, с цел да играят внимателно. В 13-ата минута Транкао проби отдясно, навлезе във вътрешността и насочи удар, който не беше толкоз надалеч от задачата.

В играта на домакините нямаше нормалния темп, който им донесе толкоз победи този сезон. В деветата минута Томиясу напусна наложително и в игра се появи Бен Уайт, който трябваше да получи отмора през днешния ден. Постепенно Арсенал малко се разсъни и стартира да демонстрира положителни неща в предни позиции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР